Ouderen hebben sociale media ontdekt

Volgens het Centraal bureau voor statistiek (CBS) zijn mensen in de leeftijd van 45 tot 65 jaar steeds actiever op sociale media zoals Whatsapp, Twitter en Facebook. In 2014 was het gebruik nog 70 en in 2016 is dit al gestegen naar 83 procent.

Social media platformen

Doordat meer mensen in deze groep een smartphone bezit zijn ze steeds meer berichtjes gaan sturen via whatsapp en SkySocial MediaSocial Mediape. Inmiddels gebruikt 39 procent van de 65-plussers social media waaronder facebook. Ze gebruiken vooral facebook om contacten te onderhouden.

LinkedIn word vooral gebruikt door hogeropgeleiden en het gebruik onder laag- en middelbaar opgeleiden is een stuk lager.

Het is inmiddels bijna noodzaak geworden om je op social media te bevinden aangezien veel bedrijven alleen nog maar zaken doen via het internet. Het is dan ook zaak om bij te blijven zodat je je nu en in de toekomst ook zelfstandig kan redden.

Skypen met de (klein)kinderen

Smartphones en tablets zijn gebruiksvriendelijk en je kunt snel leren om er op een goede manier mee om te gaan. Zo kun je super makkelijk contact houden met je kinderen of kleinkinderen als deze in het buitenland zijn of aan de andere kant van het land wonen. Skype is een platform dat veel gebruikt word om te chatten met kinderen en/of kleinkinderen. Ook is de tablet onder ouderen erg populair om foto’s uit te wisselen met de familie.

E-Health en Zorgverleners

In de toekomst word verwacht dat ouderen de tablet ook steeds meer gaan gebruiken om contact te hebben met hun zorgverlener(s) en andere e-health toepassingen. Tablets worden in de toekomst dus nog belangrijker