Hanneke’s Pluktuin, een oase van bloemen

Hanneke’s pluktuin in Biddinghuizen is het ritje meer dan waard. In het Noord Oosten van de prachtige Flevopolder vinden we deze hectare grote pluktuin.

Bij het oprijden van het erf van Hanneke’s Pluktuin, straalt het authentieke er al vanaf. Het is een vrolijke entree die ons naar binnen lokt en een belofte doet naar wat ons nog te wachten staat. Allerlei brocante spullen geven het geheel een prettige sfeer en uitstraling.

Als we de schuur doorlopen en het paadje volgen staat ons om de hoek een verrassing te wachten. Een grote kas die één en al gezelligheid uitstraalt en waar gastvrouw Hanneke de plukkers een warm welkom heet. Als we de kas doorlopen zien we de prachtige pluktuin al liggen. Eén hectare met bloemen in alle mogelijke kleuren stralen ons

Hanneke's pluktuin

tegemoet in het heerlijke zonnetje.

Tijdens het gehele seizoen is het aanbod van bloemen anders. In het vroege voorjaar vindt je bij Hanneke 250 soorten tulpen en bijvoorbeeld in de nazomer een kleuren zee van dahlia’s.

Nu is de tuin een oase van allerlei zomerbloemen zoals Lupine, Korenbloemen, Dille Margrieten, Zonnebloemen, Cosmea, Juffertje in het Groen, Goudsbloemen, Kaasjeskruid, Zonnehoed en nog vele vele andere bloemen en grassen. Dit varieert natuurlijk gedurende  het hele seizoen.

Er staan voor de bezoekers manden en schaartjes klaar zodat je zelf niets mee hoeft te nemen en je zo de tuin in kunt om jouw eigen boeket bij elkaar te verzamelen.

We struinen van pad naar pad en het aanbod is zo overweldigend groot dat het bijna moeilijk kiezen is. Gelukkig zijn de boeketten niet duur want voor € 8,50 heb je al een arm vol bloemen en verser dan dit kan niet.

Hanneke's pluktuin biddinghuizenNa het plukken is het goed toeven in de kas of, bij mooi weer, op het terras.De kas is zomer en winter te bezoeken en hier kun je een heerlijke kop koffie met wat lekkers erbij  nemen of kiezen voor bijvoorbeeld een glas Flevo sap.

Terwijl Hanneke voor ons de bloemen inpakt en in een bak met water wegzet genieten wij nog in het zonnetje van de zomer en besluiten in het voorjaar terug te komen voor de tulpen pluktuin.

  • Tel: 0619054350
  • E-mail: info@hannekespluktuin.nl
  • Adres: Ellerweg 18, 8256RT Biddinghuizen

Openingstijden

We zijn geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Van maandag tot en met donderdag zijn we gesloten.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.