Toetanchamon Zijn graf en zijn schatten

ToetanchamonIn de internationale tentoonstelling Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten wordt u meegevoerd in het adembenemende verhaal van de Egyptische koning én van de archeoloog Howard Carter, een man die van geen opgeven wilde weten.

De tentoonstelling in Amsterdam EXPO biedt een unieke belevenis voor alle leeftijden: de imposante culturele en religieuze wereld van het Oude Egypte is zo dichtbij, dat u het bijna kunt aanraken.

Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten is met de zorgvuldig gereconstrueerde graftombe en de schatten van de legendarische farao zo opgebouwd, dat iedere bezoeker, groot en klein, het gevoel krijgt zelf in de voetsporen van de wereldberoemde archeoloog te treden. Deze bijzondere tentoonstelling is slechts beperkte tijd in Nederland te zien.

De ontdekking van de onaangeroerde graftombe van de Egyptische koning Toetanchamon, precies negentig jaar geleden, wordt beschouwd als één van de grootste archeologische vondsten uit de geschiedenis. Het verhaal van de farao fascineert de mensheid tot op vandaag, zijn mysterieuze dood op jonge leeftijd en de vermeende vloek bezorgden hem een legendarische status. Negentig jaar na de ontdekking in de Vallei der Koningen gaat de graftombe van Toetanchamon opnieuw open. Levensecht in Amsterdam!

Mis deze unieke kans niet en bestel HIER uw kaarten!


Prijscategorie        Prijs

Volwassenen          € 16,00
65 +                        € 12,00
Student                   € 14,00
Jongeren (6-18)      € 10,00
Kinderen (0-5)         €   0,00
De genoemde prijzen zijn de prijzen voor weekdagen. In het weekend geldt er een toeslag
van € 2,- per ticket.

Datum & locatie
Toetanchamon, zijn graf en zijn schattenis te zien tot en met 5 mei 2013 in Amsterdam EXPO, naast station Amsterdam Zuid

Amsterdam EXPO
Gustav Mahlerlaan 24
1082 MC Amsterdam
www.amsterdamexpo.nl

Openingstijden
Alle dagen geopend: van maandag t/m zondag van 9:00 – 19:00 uur
(Laatste toegang om 18:00 uur)

Bezoekersinformatie
De expositie heeft een beperkte capaciteit. Om opstoppingen te voorkomen, is ervoor gekozen om elk half uur een maximaal aantal personen toe te laten. Wij verzoeken u daarom om tijdens de reservering de dag van uw keuze en het tijdstip te selecteren waarop u de tentoonstelling wilt bezoeken.

Bereikbaarheid per OV
Amsterdam EXPO is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. De expositieruimte bevindt zich op twee minuten lopen van station Amsterdam Zuid, waar treinen, (snel-)trams (metro) en bussen stoppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.