50Plus stijgt enorm in de peiling

50pluspartijIn de peiling van Maurice de Hond stijgt de 50plus partij met maar liefst 3 zetels! De discussie over de koopkracht van ouderen lijkt 50Plus geen windeieren te hebben gelegd. De partij staat nu op twaalf virtuele zetels, terwijl 50Plus in de kamer maar twee zetels heeft. Ook CDA wint een zetel en komt uit op een totaal van zestien. VVD en PVV verliezen allebei één zetel, PvdA verliest er twee.

De regeringspartijen hebben samen nog 49 zetels in de peiling, vergeleken met 79 in de Tweede Kamer.


Onder mensen van ouder dan 50 jaar is 50Plus nu de grootste partij in de peiling, met 16 procent van de oudere kiezers. Ook PvdA en SP zijn populair bij 50-plussers, met elk 15 procent van de stemmen. De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

Als deelnemers de vraag voorgelegd krijgen op wie ze nu zouden stemmen, zien ze eerst hun oude keus voor zich. Zo worden de veranderingen in stemgedrag per individu geregistreerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.