Koeien dansend de wei in tijdens Boerderijdagen

dansendekoeienGetuige zijn van vrolijk springende koeien die na de winterperiode weer de wei in gaan? Of meedoen aan een speurtocht door stallen en hooischuren? Het kan allemaal op tweede paasdag 9 april wanneer 43 boerderijen hun deuren openstellen voor het publiek tijdens de Campina Open Boerderijdagen. Campina-melkveehouders bieden voor het zevende achtereenvolgende jaar een gratis kijkje achter de schermen van het dagelijkse leven op een boerderij en laten zien waar de melk vandaan komt.

Het hoogtepunt van de dag vindt om klokslag 12.00 uur plaats, wanneer de staldeuren van de deelnemende boerderijen open gaan en de koeien na een winter vol sneeuw en ijs weer hun vertrouwde weiland gaan verkennen. Op dat ene moment gaan er in totaal ruim 3.000 Campina-koeien de wei in. Naar verwachting zal dat ook dit jaar weer gepaard gaan met de nodige vreugdesprongen.


Leuk en leerzaam familie-uitje door het hele land De Campina Open Boerderijdag biedt tal van leuke en leerzame activiteiten. Kinderen kunnen verschillende spelletjes doen en uiteraard staan er voor alle bezoekers verschillende Campina-producten klaar om te proeven. Ook kunnen kinderen zich laten schminken, meedoen aan een race op ‘skippy-koeien’ (skippyballen in de vorm van een koe) en een speurtocht volgen, waardoor de bezoekers op speelse wijze ontdekken waar de melk vandaan komt. De Campina Open Boerderijdag duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. Vorig jaar bezocht een recordaantal van 100.000 mensen de Campina Open Boerderijdagen. Zie voor een overzicht van de deelnemende boerderijen door het hele land www.campina.nl.
Campina-zuivel volledig afkomstig van Nederlandse koeien die in de wei staan Er zijn weinig dingen die zo typisch Nederlands zijn als een weiland vol koeien. Campina wil dit karakteristieke Nederlandse landschap behouden. Daarom stimuleert ze haar melkveehouders om hun koeien ten minste 120 dagen per jaar, minimaal zes uur per dag in de wei te laten grazen. Campina zuivel wordt volledig gemaakt van deze Nederlandse weidemelk.