Column | Fortuinlijke vrouwen

Ken je de serie Fortuinlijke vrouwen? Ik smul ervan net zoals van Hollandse Hollywood vrouwen. Ik verlekker me aan hun leven en geniet van iedere minuut die ik mee mag gluren in hun door enorme kapitalen geleid bestaan. De met ultra lage stem uitgeruste Fortuinlijke vrouw Madelon, de hyper adhd-er Merlin, Susanna die eeuwig 50 blijft maar die al zeker de dubbele leeftijd heeft bereikt en Lydia die pas in aflevering 1002 of zoiets, ook nog bij papa in de zaak blijkt te werken. Ik smul en geniet en als ik niet live kan kijken neem ik het op en kijk ik er minstens 2 keer naar. Zalig hoe zij schaamteloos met geld smijten en ons daarvan laten mee genieten.

De oer-Hollandse gezegdes ‘geld maakt niet gelukkig’, ‘als je voor een dubbeltje geboren bent word je nooit een kwartje ‘ en ‘doe maar gewoon dan doe je gek genoeg’ lappen zij volledig aan hun dure slangenleren Prada laarzen en terwijl ze nog een fles bubbels opentrekken word haarfijn uitgelegd hoe je moet genieten van het leven.

De dames werken zich ook een slag in de rondte maar dat zien we natuurlijk liever niet want daar houden we niet van. Nee, we willen liever zien hoe Merlin haar 150.000 euro kostende PC Hoofdstraatbak midden in een straat neerzet om broodjes bij de al even dure bakker op te halen en daarbij voortdurend roepend dat het allemaal te leuk en te enig is.
Heerlijk zulke dames en eerlijk, zouden we niet allemaal hun goedgevulde bankrekening willen hebben?

[dropcap]A[/dropcap] ls Gordon een dag later in zijn programma Glitter Glamour Gordon aan Conny ex- Breukhoven vraagt of geld gelukkig maakt verslikt zij zich bijna en roept met die heerlijke schorre stem dat geld “natuurlijk gelukkig maakt”. Ik ben het met haar eens.
Nou ja het geld op zich maakt niet gelukkig dat weet ik ook wel. Wat echter wel gelukkig maakt is de vrijheid die je hebt met geld en de goeie en leuke dingen die je ermee kunt doen.
Uiteraard gooien we nog wel wat clichés door de lucht want zulke uitspraken als geld maakt gelukkig zijn in Nederland not done en dus roepen we dat gezondheid belangrijker is ( mee eens, dat wel ) en dat geld echt niet de basis voor geluk is.
Nou dan roepen we nog dat geld wel meehelpt aan geluk en dan zijn we geloof ik door de clichés heen.

Maar als ik einde van de maand weer eens teveel maand over heb en geld te kort kom denk ik toch was ik maar een Fortuinlijke vrouw want op dat moment zou ik heel gelukkig worden van een dikke bankrekening.
Wat kan er nou leuker zijn om je vriendinnen mee te nemen naar Ibiza en ze daar volledig in de watten te leggen??? Of je moeder eens lekker te verwennen of je schoonzus een nieuwe auto geven als hun roestbak van 15 jaar oud ontploft is? Niets toch! Nou dan.

[dropcap]H[/dropcap] elaas ben ik nog niet zo ver als de Fortuinlijke dames maar met hard werken zoals zij doen, kom ik er ook en dan wil ik best voor het idee een keertje zeggen dat geld echt niet gelukkig maakt ( maar het is wel verdomde lekker….) .