De beste oplossingen bij krampen in de benen

Ben je ooit getroffen door een plotselinge, pijnlijke beenkramp? De meesten van ons hebben dit al wel eens meegemaakt, en het is geen prettige ervaring. Het enige waar we aan kunnen denken is hoe we deze kramp in de benen weg kunnen krijgen. Meestal zal de beenkramp net zo snel verdwijnen als het kwam. Maar hoe zit het met die krampen in de benen die, wat je ook doet niet weggaan? Er zijn oplossingen die mee kunnen helpen van je beenkramp af te komen. Bekijk de remedies voor beenkrampen hieronder om erachter te komen wat mensen hebben gevonden als oplossing hiervoor.

Uitrekken

Een van de redenen waarom mensen krampen in de benen krijgen, is dat ze een bepaalde spier te veel gebruiken. Dus als je aan een specifieke taak werkt, probeer dan om je positie te veranderen of om andere spiergroepen te gebruiken. Als je stilstaat of ligt, probeer dan regelmatig op te staan en je uit te rekken. De sleutel is dat je niet wilt dat je beenspier overbelast raakt. Tegelijkertijd wil je niet dat je beenspieren inactief blijven, bijvoorbeeld wanneer je de hele dag op een stoel zit.

Water

Vaak worden krampen in de benen veroorzaakt door uitdroging. Dit is makkelijk te voorkomen maar word door veel mensen toch te vaak vergeten. Probeer de hele dag door veel water te drinken, vooral als je krampen blijft krijgen. Sommige mensen houden niet van puur drinkwater, neem dan water met een smaakje of drink wat vaker een kopje thee door de dag heen.

Warm of koud

Voor de krampen in de benen die niet lijken weg te gaan, is soms een warme of koude oplossing nodig. Neem een koude handdoek of een pak ijs en breng het aan op het gebied van de kramp. Als je een ijscompress neemt wikkel deze dag eerst in een handdoek of theedoek en leg deze dan op de krampplek. Leg nooit een ijscompress rechtstreeks aan op de huid. Maar soms werkt warmte beter. Je zal moeten experimenteren om te zien wat het beste voor jou werkt. Je kan online relatief goedkoop kleine warmtepleisters of warmtecompressen kopen die je op de plek van de kramp kunt plakken of leggen. Een ijs of koude compress wordt over het algemeen door de meeste mensen gebruikt, maar nogmaals, soms werkt warmte op de spier beter.

Massage

Het masseren van het gebied is de meest voorkomende techniek die de meeste mensen proberen. Het goede nieuws is dat het werkt! Vergeet niet om het langzaam aan te doen en oefen niet te veel druk uit. Je wilt langzaam de beenkramp uitwerken. Masseer zachtjes het gebied rondom de kramp en werk het direct weg over het gebied waar het pijn doet. Probeer het niet te overhaasten. Beweeg langzaam tot de spier begint te ontspannen en je verlichting voelt.

Vitaminen

Je spieren hebben veel verschillende vitamines nodig. Gebrek aan vitamines, zoals B12, is in verband gebracht met nachtelijke krampen in de benen. Je kan multivitaminen innemen om je spieren de vitamines en mineralen te geven die je spieren nodig hebben. Zorg ervoor dat je met je arts praat voordat je medicijnen gebruikt. Allergie├źn en andere relevante informatie zijn belangrijk om aan je arts te laten weten. Ook werkt wat extra magnesium of magnesiumolie vaak heel erg goed.

Een voetbad voor het slapengaan

Als je besluit om een voetbad te gebruiken, zorg er dan voor dat je zout gebruikt. Epsom zout, of ook gekend als magnesiumsulfaat, bevat magnesium dat in je huid wordt opgenomen om te helpen bij krampen. Je kan ook proberen om wat appelazijn te mengen met een hoog kaliumgehalte. Deze twee mineralen zijn elektrolyten, die het elektrische signaal naar je hersenen transporteren voor spiercontractie en ontspanning.

In beweging zijn

Als de krampen in de benen je ’s nachts raken, is het soms goed om op te staan en rond te wandelen. Een kramp wordt veroorzaakt door een spier die zich niet ontspant. Dus door te bewegen kan je dat proces in je hersenen resetten door de spier te laten samentrekken en vervolgens weer te ontspannen.

Calcium

Een tekort aan calcium kan ook krampen in de benen veroorzaken. Calcium is een elektrolyt, dat, wanneer het laag is, je beenspieren niet laat ontspannen. Het eten van voedingsmiddelen zoals melk, kaas en yoghurt, die veel calcium bevatten, kan helpen. Als zuivelproducten niet voor jou werken, eet dan dingen zoals broccoli, sardines of boerenkool, die allemaal ook veel calcium bevatten.

Experimenteren of een arts raadplegen

Meestal worden krampen in de benen veroorzaakt door iets dat voorkomt dat je spieren ontspannen, dus je moet mogelijk experimenteren om te zien wat voor jou werkt. Vergeet niet om gehydrateerd te blijven en probeer de hele dag door in beweging te blijven en je spieren te rekken. Als geen van deze methoden werkt, moet je mogelijk een arts raadplegen. Soms kan een arts een vitamine voorschrijven die je lichaam mist. Neem dus contact op met je arts als je denkt dat je een ernstiger probleem hebt.