Verrassing in het Kathedralenbos, Theehuis Almere Boerderij Uniek Leven

Aan het einde van het Kathedralenpad in het prachtige Kathedralenbos ligt een beetje onopvallend het ‘Theehuis Almere Boerderij Uniek’. Dit op een prachtige locatie gelegen theehuis is nieuw en zeer welkom in het Almeerse Oosterwold. 

Zonder op zoek te zijn komen we tijdens het wandelen het theehuis tegen. De uitstraling van de Theehuis Almere Boerderij Uniek Levenbeschilderde zeecontainer zetten ons echter op het verkeerde been. Ook omdat er een stacaravan op het terrein staat waarvan wij dachten dat daar het theehuis in zat. Eenmaal op het terrein was het één grote verrassing.

Via een pad waar een boekenstand stond, allerlei brocante en een oude stacaravan kwamen wij bij de ingang. Het geroezemoes van stemmen lokte ons naar binnen want we zagen dit nog steeds niet als het theehuis. Eenmaal binnen kwam de gezellige en open sfeer van het theehuis ons tegemoet.

Theehuis Almere Boerderij Uniek LevenTheehuis Almere Boerderij Uniek LevenOveral stonden (keramieke) kippen, theepotten en theekopjes. Uitnodigende tafeltjes en stoelen en een warm welkom van de gastheer die later vertelde dat hij al met pensioen was en dit een soort hobby was. Maar wat een goeie hobby.

 

De door ons bestelde pancakes met nutella en fruit en de homemade Monchou Taart met Kersen Theehuis Almere Boerderij Uniek Levenwerden niet alleen heel aantrekkelijk gepresenteerd maar smaakte ook heerlijk. Ook de broodjes met geitenkaas en carpaccio smaakte geweldig. Lekkere verse broodjes en goed belegd. Zowel de gastheer als gastvrouw maken graag een praatje en vertellen trots over hun zaak.

We kregen een rondleiding over het terrein waar we de boomgaard, de prachtige kruidentuin, de bijenkorven, kippen, geitjes en het winkeltje met brocante spullen te zien kregen. De locatie is geweldig. Het warme welkom is wat je zoekt en verwacht in een theehuis en het drinken en eten zijn uitstekend. Kortom een aanrader en een (fiets, wandel-) tochtje waard.