Top 10 e-readers van 2022

Ben je een fan van boeken en lees je het liefst digitaal? In dat geval is een e-reader een uitkomst voor je. Ontdek de beste 10 e-readers van 2022 en bekijk welke voordelen en functies ze hebben. Sommige modellen hebben een klein scherm, andere e-readers hebben juist een extra groot scherm. Ook zijn er e-readers te koop die waterdicht zijn. Dit is handig als je ook tijdens een regenachtige dag een digitaal boek buiten wilt kunnen lezen.

 1. Kobo Libra 2 Zwart

De Kobo Libra 2 Zwart heeft een 7 inch scherm en een interne opslag van 32 GB. De kwaliteit van het beeld is zeer hoog te noemen, met Full HD (1080p). De behuizing is volledig waterdicht en je kunt deze e-reader dan ook prima gebruiken tijdens een regenbui, in bad of tijdens een uitje bij de zee. De schermverlichting zal automatisch aangepast worden aan de hand van het licht in de omgeving. Dit doet de e-reader door middel van Comfortlight Pro. De handgreep is ergonomisch, waardoor dit model fijn in de hand ligt. Overigens is het gewicht van slechts 215 gram ook een groot voordeel. Zo kun je de e-reader lang vast blijven houden, zonder dat je last krijg van je arm of hand.

 1. Kobo Sage

  De Kobo Sage heeft een scherm van 8 inch en een waterdichte behuizing. Het is hierdoor geen enkel probleem als je de e-reader wilt gebruiken tijdens een stranddag of thuis in je ligbad. Ook deze e-reader heeft Comfortlight Pro, wat ervoor zorgt dat blauw licht wordt gefiltert en dat de verlichting van je scherm wordt afgesteld op de omgeving. Er is een opslaggeheugen van 32 GB aanwezig. Hierop kun je ongeveer 30.000 boeken kwijt. Verder is er WIFI ingebouwd waarmee je eenvoudig e-books kunt downloaden en software-updates kunt draaien.

 2. Kobo Clara HD

  De Kobo Clara HD is een betaalbare e-reader met een intern geheugen van 8 GB. Hierop kun je ongeveer 6000 boeken kwijt. Het scherm is 6 inch groot en maakt deze e-reader dan ook ideaal om mee te kunnen nemen. Handig als je op zoek bent naar een model dat gebruikt kan worden in de trein of tijdens vakantie. Comfortlight PRO maakt het prettig om van het scherm te lezen, ook als er weinig licht aanwezig is. Je hebt hierdoor ook geen moeite om in slaap te komen nadat je klaar bent met lezen.

 3. PocketBook Touch Lux 5 Ink Zwart

  De PocketBook Touch Lux 5 Ink Zwart weegt slechts 155 gram en is hierdoor gemakkelijk mee te nemen. Het gewicht ligt hierdoor nog onder het gewicht van de meeste smartphones. Het scherm is 6 inch groot en maakt gebruikt van de SMARTlight technologie. Hierdoor lees je je boeken altijd prettig, ook als je op een plek bent waar weinig licht aanwezig is. Het interne geheugen is 8 GB, genoeg ruimte voor een paar duizend e-books. Je kunt door middel van een geheugenkaart het geheugen eenvoudig uitbreiden, tot maximaal 32 GB. Handig als het standaard geheugen niet voldoende blijkt te zijn.

 4. Kobo Nia

  De Kobo Nia heeft een scherm van 6 inch en een opslagcapaciteit van 8 GB. Ook bij deze e-reader profiteer je van de voordelen van Comfortlight. Altijd een prettige schermverlichting, waar je ook bent. De duizenden boeken die je kunt opslaan op het interne geheugen kun je overal tevoorschijn halen, of je nu in de trein zit of in je achtertuin. De e-reader weegt slechts 172 gram en ligt daardoor prettig in de hand. Verder is er ook wifi aanwezig en kun je kiezen uit meerdere talen qua besturingssysteem. Naast Nederlands kun je ook kiezen voor o.a. Engels, Frans of Duits.

 5. PocketBook Touch HD 3

  De PocketBook Touch HD 3 heeft een opslagcapaciteit van 16 GB en een HD ready scherm (720p). Het gewicht ligt op slechts 155 gram en maakt deze e-reader dan ook zeer geschikt om mee te nemen. Via SMARTlight kan de helderheid van het scherm eenvoudig worden aangepast. Hierdoor profiteer je op elk moment van een prettig verlicht scherm. Je krijgt een usb adapter van 3,5mm meegeleverd. Hiermee kun je via bluetooth luisteren naar muziek, podcasts en audioboeken. De PocketBook Touch HD 3 is dus meer dan een e-reader alleen!

 6. Storytel Reader

  De Storytel Reader heeft een scherm van 6 inch en kan gebruikt worden om boeken mee te lezen of luisterboeken mee af te spelen. Is een boek eenmaal gedownload, dan kun je deze zonder internetverbinding luisteren of lezen. Het compacte formaat maakt het mogenlijk deze e-reader mee te nemen in de bus of trein. Kies je ervoor om een Storytel abonnement af te sluiten, dan kun je kiezen uit maar liefst honderdduizenden boeken in het Engels en Nederlands. De boeken worden opgeslagen op het interne geheugen. De reader bevat 8 GB aan opslagruimte.

 7. PocketBook InkPad Lite

  De PocketBook InkPad Lite valt in de categorie grote e-readers. Als je een groot scherm prettig vindt, dan is dit model voor jou! Het scherm is namelijk maar liefst 9,7 inch groot. Op het interne geheugen (8 GB) kun je ongeveer 6000 boeken kwijt. Wil je toch meer boeken kunnen opslaan? Kies er dan voor om het geheugen eenvoudig uit te breiden met een externe geheugenaart. Dit kan tot maximaal 32 GB.

 8. PocketBook Era 16GB Zilver

  De PocketBook Era 16GB Zilver heeft een opslagcapaciteit van 16 GB en een schermgrootte van 7 inch. Via bluetooth kun je een hoofdtelefoon koppelen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om naast e-books te lezen ook audioboeken te luisteren. De behuizing is volledig waterdicht waardoor deze e-reader gebruikt kan worden in bad of op het strand. Verder is ook op dit model wifi en een webbrowser aanwezig.

 9. Kobo Clara 2E

  De Kobo Clara 2E is een nieuw model, verschenen in september 2022. Het kleine formaat van 6 inch maakt deze e-reader erg handzaam. Op de interne harde schijf van 16 GB kunnen ongeveer 15.000 boeken worden opgeslagen. Wil je ook audioboeken kunnen luisteren? Geen enkel probleem! Je hoeft alleen maar even via bluetooth je hoofdtelefoon te koppelen.