Zes gratis apps die je op je smartphone moet hebben

Vrijwel iedereen heeft vandaag de dag WhatsApp en Facebook op zijn of haar telefoon staan, maar er zijn honderdduizenden apps in de app store te vinden, en ook nog eens een heleboel gratis. In dit artikel bespreken we zes populaire apps die gratis te downloaden zijn in de app store en die echt op je telefoon moeten staan.

1. Duolingo

De eerste app op de lijst is Duolingo. Met deze app kun je allerlei soorten talen leren zoals Engels, Iers, Frans en sinds kort zelfs Japans. Je leert niet alleen schrijven, maar ook spreken en na elk onderdeel dat getoetst wordt krijg je een score. Ben je samen met je vrienden Frans aan het leren via de app? Dan kun je elkaars scores meteen vergelijken, maar ook met andere mensen die gebruik maken van de Duolingo app.

2. 9292

Als je iemand bent die veel met het openbaar vervoer reist, dan is de 9292 app echt iets voor jou. Met 9292 kun je snel de actuele trein-, bus-, metro- en tramtijden checken. Ook laat de app zien of je bus vertraagd is en waar er storingen zijn. En als je trein niet rijdt, plan je snel je nieuwe reis in. Super handig.

3. Moves

Met de Moves app wordt er bijgehouden wat je de hele dag doet. Of je nou een heel stuk loopt, dat kleine eindje naar de Albert Heijn fietst, of met de trein naar Amsterdam vertrekt. De app geeft aan het einde van de dag in een mooie sporttijdlijn weer wat je de hele dag hebt gedaan. Daarnaast beschikt de app ook nog over een stappenteller die laat zien welke routes je hebt gelopen. Ook kun je een stappendoel instellen. Met Moves is het makkelijk in te zien hoe je op een dag beweegt en hoe actief je bent.

4. Waze

Niet alleen voor treinreizigers is er een app, ook automobilisten hebben een eigen app: Waze. Met Waze kun je door andere Waze-gebruikers op de hoogte worden gehouden van files en flitsers op de weg. In de app kun je zelf een melding maken van een ongeluk, flitser of ander gevaar. Met de handige Waze app ga je slim op pad.

5. Walter

Met Walter wordt het super leuk om een nieuwe stad te ontdekken. Deze app doet dienst als een reis-kompas en laat je zien welke cafeetjes, winkels en bezienswaardigheden er in de buurt te vinden zijn, zonder te verklappen wat voor soort bezienswaardigheid het is. Zo ontdek je de stad op een leuke en avontuurlijke manier. En het handigste is dat Walter ook werkt zonder internet, wat natuurlijk erg fijn is als je in het buitenland zit.

6. Buienalarm

Je staat op het punt de deur uit te gaan, maar de lucht ziet er wel heel donker uit. Gaat het regenen? Met de Buienalarm app kun je snel checken of er een regenbui op komst is en of je een paraplu moet meenemen. De app geeft ook waarschuwingen wanneer er een storm op komst is en met de handige widget kun je op de homepagina van je telefoon al zien of het de komende vier uur gaat regenen of niet.