Smartwatch: de smartphone van de toekomst

De smartwatch is het helemaal, maar wat is het nou precies?

Simpel gezegd, is het een horloge dat verbonden is met je smartphone. Dat klinkt mooi. Maar wat kun je er precies mee?

Wat is een smartwatch?

Een smartwatch is een horloge dat verbonden is met je smartphone. Sommige functies van je smartphone kunnen zo door de smartwatch worden overgenomen. De smartwatch is er vooral zodat je minder vaak je telefoon uit je broekzak of tas hoeft te halen als er een notificatie binnenkomt. Dit kunnen whatsappberichten zijn, inkomende oproepen, e-mails of social media notificaties. Met een smartwatch heb je ook controle over je smartphone, zoals de muziekspeler. Naast notificaties en controle over je smartphone, biedt de smartwatch ook de optie om data te verzamelen over jou als gebruiker. Het gaat hierbij om data als het tellen van je stappen en je hartslag bijhouden.

Smartwatch als smartphone gebruiken

Het is de technologie van de toekomst. Met de smartwatch kun je alles doen wat je met je smartphone ook doet. Zoals het installeren van apps, zodat je steeds meer me je smartwatch kan doen. Daarnaast kun je je smartwatch ook gebruiken om je e-mails te lezen, routes te navigeren, video’s af te spelen en indien er een camera aanwezig is kun je zelfs foto’s maken. Doordat het horloge en je telefoon gekoppeld zijn kan de smartwatch gebruik maken van de gegevens en sensoren van je telefoon. Zo kun je dus een vastgestelde route gaan hardlopen. Veel smartwatches beschikken echter nog niet over een GPS antenne, dus je zult alsnog je smartphone mee moeten nemen.

De voordelen en nadelen

Aan ieder technologisch snufje zitten voor- en nadelen. Zo ook aan de smartwatch. Hieronder vind je twee lijstjes, een met voordelen en een met nadelen.

De voordelen van de smartwatch:

  • Je hoeft je telefoon niet uit je tas of je broekzak te halen wanneer er een melding binnenkomt
  • Meer mogelijkheden dan bij een standaard horloge
  • Het is handig om te gebruiken bij het sporten
  • Een leuke gadget om te hebben

De nadelen van de smartwatch:

  • Een horloge wordt gezien als een sieraad, wat de smartwatch niet is
  • Je moet me smartwatch om de paar dagen opladen
  • Het scherm van smartwatch is kleiner dan die van je telefoon
De mogelijkheden zijn nog beperkt omdat de smartwatch nog niet helemaal ontwikkeld is.

Daarnaast is de smartwatch erg handig om op de hoogte te blijven van al je afspraken. Ook het navigeren van routes gaat erg gemakkelijk en de smartwatch maakt je bewust van je leefpatroon. En daarnaast kun je er ook nog eens lekker muziek mee luisteren.

Conclusie

Voor de gadgetliefhebbers is de smartphone een leuk hebbedingetje. Het ziet er mooi en glanzend uit en is handig als je snel je berichtjes wilt checken zonder je smartphone erbij te pakken. De smartphone staat nu nog in kinderschoenen, maar de technologie ontwikkelt snel en de mogelijkheden voor de smartwatch zijn enorm. Een smartwatch zal de komende jaren nog veel uitbreiden en dan is het wel erg makkelijk om deze kleine gadget om je pols te hebben.