Gratis uitjes in Nederland met de kleinkinderen

De vakantie komt eraan en dan zijn de kleinkinderen vrij van school. Weet jij al wat voor activiteiten je met ze gaat ondernemen? Er is een hoop te doen met kinderen in Nederland, en niet alles kost geld. Daarom wordt in dit artikel een aantal activiteiten op een rijtje gezet die jij gratis met je kleinkinderen kan ondernemen.

Dierentuin

Kinderen vinden het altijd leuk om dieren te bekijken, maar een dierentuin is vaak wel aan de prijzige kant. Geen zorgen, een andere manier om dieren te bekijken, en nog gratis ook: de kinderboerderij. Hier kunnen jouw kinderen niet alleen de dieren bekijken, maar vaak kunnen ze ook nog geaaid worden. Knuffel met de lammetjes of konijntjes en je hebt gegarandeerd een leuke middag.

Boerentour

Een ander leuk uitje is de boerentour in Hilvarenbeek. De boerentour is een fietsroute die langs zeven verschillende boerderijen gaat waar je zo achterom kan lopen en kan kijken wat de boer op dat moment aan het doen is. Met een beetje geluk mag je zelfs wat lekkers proeven. Voor de hele kleintjes is er het Docus de Das avonturenpad in Schaijk. De wandeling door het bos bij Schaijk is zo’n 1,5 kilometer en aan het begin van de wandeling wordt er een hoorspel gehouden en wordt het verhaal over het bos verteld. Onderweg kan je je kennis van de natuur testen en klimmen en klauteren over de toestellen langs het pad.

Fruit plukken

Wat in de zomer erg leuk is om te doen is fruit plukken. Dat kan in de biologische zelfpluktuin het Sprankenhof. Alles wat hier groeit is biologisch. Pluk naar hartenlust je eigen fruit, ga op zoek naar eitjes of zoek de groente op die jij vanavond in je avondeten wilt stoppen. Bij aankomst in de pluktuin krijg je een plattegrond mee zodat alles je alles makkelijk kunt vinden. Bij de Sprankenhof kun je genieten van een lekker dagje in de buitenlucht en ’s avonds ook nog eens van je eigen geplukte fruit en groente. Een ander fruitgerelateerd uitje wat de moeite waard is is het Aardbeienterras in Rijsbergen. Hier kun je zelf heerlijk van het zonnetje genieten terwijl je kinderen zich vermaken in de speeltuin of de dieren opzoeken in de kinderboerderij. Er kan een kijkje worden genomen in de kwekerij en je kunt zelf ook nog aardbeien plukken of zelfs een aardbeienplantje planten. En als je na een rondleiding dekt een boel geleerd te hebben kun je je kennis testen met de Aardbeienterras-quiz.

Bezoek Amsterdam

Altijd al een keer met je kinderen Amsterdam willen bezoeken? Dan is dit het moment: download nu de gratis speurtocht van Amsterdam de Oude Stad en ontdek onze hoofdstad op een interactieve manier. Je vult het formulier in op de website en geeft aan welke speurtocht je wilt gaan lopen. Je kunt kiezen tussen een historische speurtocht, een Jordaanspeurtocht en een kinderspeurtocht. De laatste is bedoeld voor kinderen tot en met 12 jaar. De speurtocht wordt gratis verzonden via de mail en je kunt helemaal zelf bepalen wanneer je deze gaat lopen. Zo kun je van een stedentrip een hele ontdekkingsreis maken en allerlei leuke plekjes bewonderen.