Het is nooit te laat om te stoppen met roken

Het is nooit te laat om te stoppen met roken. Veel stoppers proberen het een paar dagen maar grijpen dan weer snel terug naar tabak. Dat is jammer want er zijn tegenwoordig veel goede hulpmiddelen om te stoppen. Recent is er onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de elektronische sigaret, beter bekend als; e-sigaret of e-smoker. Met een e-sigaret kunt u het nicotinegehalte gestaag afbouwen waardoor uw drang naar nicotine afneemt naarmate u afbouwt. Hierdoor kunt u uw nicotineverslaving als het ware temmen. Uit het onderzoek kwam dan ook dat de elektrische sigaret veel efficiëntere manier is om te stoppen met roken dan nicotinepleisters, nicotinekauwgom of dergelijke nicotine sprays.

E-sigaret gezonder dan tabak?

Gezond is het natuurlijk niet en blijft het een ongezonde bezigheid. Echter, uit onafhankelijk onderzoek blijft dat de e-sigaret circa 95% minder schadelijk is dan tabak en dat is nogal wat! Bij een e-sigaret wordt vloeistof verwarmd/verhit tot een bepaald punt waardoor het verdampt en niet verbrandt. Doordat de e-sigaret vloeistof niet wordt verbrand is er sprake van veel minder schadelijke stoffen en zijn verbrandingsstoffen nagenoeg uitgesloten. Dit maakt dat de e-sigaret vele malen minder schadelijk is dan traditionele sigaretten.

Huidige generatie e-sigaretten en e-liquids

Tegenwoordig zijn er ook biologische liquids verkrijgbaar waarbij een verwaarloosbaar percentage chemicaliën bevat. Dit maakt de overstap nog interessanter. Helaas heeft de elektrische sigaret een valse start gehad en denken veel mensen dat een e-sigaret niet of onvoldoende voldoening geeft maar niets is minder waar. De huidige elektronische sigaretten zijn makkelijk in gebruik en geven zeker zo niet meer voldoening dan de sigaret. Bovendien is dampen op termijn goedkoper, minder schadelijk en lekkerder want er zijn tienduizenden smaken beschikbaar tegenwoordig.

Laat uzelf goed informeren naar de voor- en nadelen van een elektrische sigaret. Moeilijk is het zeker niet!