Capri, 1 van de mooiste eilanden van Italië

Capri is een geweldig mooi eiland gelegen in de baai van Napels. Het eiland is bergachtig en heeft steile kliffen. Het eiland is niet zo groot met nog geen 11 vierkante km. Capri ligt in de regio Campania en word vooral in de zomermaanden druk bezocht door zowel Italiaanse als buitenlandse toeristen. Verder worden er veel festivals gehouden en ook een internationaal filmfestival. Er is geen massatoerisme zoals in bijvoorbeeld Chersonissos en een echt uitgaansleven zul je hier ook niet tegenkomen. Dat maakt Capri een heerlijke bestemming om even een weekje uit te rusten.

Wat is er te doen of te zien op Capri

Doordat het eiland zo klein is kun je, als je nog goed ter been bent tenminste alles bijna lopend ontdekken. Wat je zeker moet zien zijn de  blauwe grotten (Grotta Azzurra ).Als je met een bootje om het eiland vaart kom je in het Noorden de Blauwe grotten tegen. De grot met het blauwe licht wat word veroorzaakt door het helderblauwe water is toch zeker wel de moeite waard om even te bekijken. De boot vaart vanuit Marina Grande, dat is de haven aan de noordzijde. Dit is de belangrijkste haven van Capri waar de meeste schepen arriveren.

Wandel de Via Krupp dit is een wandelpad langs de steile rotsen van Capri die de zuidkant van Capri stad met Marina Piccola verbind.

Bezoek Casa Rossa, een klein museum welke je in Anacapri vind. Anacapri is het tweede plaats op het eiland. Capri stad is de hoofdplaats en daar vind je ook de La Piazzetta, het plein met uitzicht over zee.

Bekijk vanaf uitzichtpunt Faraglioni de 3 grote rotspunten in zee of bezoek Monte Solaro, Faraglionide hoogste berg van het eiland waar vanaf je een geweldig uitzicht hebt. Je kunt de Monte Solaro bereiken door de stoeltjeslift te nemen vanuit Anacapri.

Ook vind je een mooie druipsteengrot en de Arco Naturale, de natuurlijke boog aan de oostkant van het eiland.

Verder vind je ook nog 12 kerken en 7 musea op het eiland. Ondanks dat het dus een klein eiland is is er best nog wat te bekijken en te beleven. Ben je op zoek naar een relaxte vakantie met mooie natuur en exclusieve winkels dan is Capri zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Je kunt Capri bereiken via een veerverbinding of per draagvleugelboot vanaf Napels, Sorrento, Positano en Amalfi. Vanaf Napels duurt de overtocht ongeveer 80 minuten per veerboot en 40 minuten per draagvleugelboot. Vanaf Sorrento is het per veerboot ongeveer 40 minuten en per draagvleugelboot 20 minuten.