Het Lorkenbos, uitvalbasis voor uw wandel of fietstocht

Slapen en wandelen op een verborgen stukje Veluwe
Aan de Zuidkant van het Veluwse dorpje Otterlo ligt het Lorkenbos. Dit is een familiebedrijf dat al ruim 60 jaar verscholen ligt tussen bos en heide op dit mooie stukje Veluwe. De bungalows en familiehuizen op Het Lorkenbos zijn uitermate geschikt als uitvalsbasis om een stevige wandeltocht of fietstocht te starten.  Vanuit bijna iedere vakantiebungalow ervaar je de Veluwe in zijn volle glorie, mede omdat er uitzicht is op een mooi heideveld. Iedere bungalow is vrijstaand en heeft veel ruimte rondom, waardoor er veel privacy wordt gecreëerd.

Zorg

Met veel zorg hopen wij al onze gasten van dient te kunnen zijn. De kleine gasten natuurlijk niet te vergeten, maar ook de grote en de viervoeters. Voor mensen die minder goed te been zijn, hebben wij rolstoelvriendelijke vakantiehuizen. Deze kunnen met rollator en rolstoel goed worden gebruikt. Wanneer een van onze gasten meet hulpmiddelen nodig heeft, kan dit worden besteld bij Medipoint. Dit bedrijf bezorgd wekelijks bijvoorbeeld Hoog- Laagbedden, wc-verhogers en douchestoelen.

Fietsen via knooppunten
In het voorjaar van 2017 is het Fietsroutenetwerk op de Veluwe met 400 km uitgebreid! Voor alle Knooppuntenrijders dus een hele goede rede om ons weer eens te bezoeken! Door de extra kilometers kun je de Veluwe nog beter leren kennen.

Wandelen door boerenland

Wat een echte aanrader is om de omgeving op een originele manier te ontdekken zijn de Boeren Klompenpaden. Veel boeren in de wijde omgeving hebben hun terrein opengesteld om via kleine paadjes en verscholen weggetjes mooie wandelingen te kunnen maken. Onderweg krijg je leuke informatie over de plekjes waar je langskomt. Een oude schaapskooi, een monument, een plek waar in het verleden iets bijzonders is gebeurt, noem maar op.

Omgeving
Otterlo is een leuk Veluws dorpje. Andere dorpjes in de omgeving zijn Harskamp (met legerplaats De Harscamp), Wekerom en Lunteren. Hier vind je nog de ouderwetse, gastvrijheid waar de Veluwenaren zo bekend om staan. Veel restaurants serveren streekproducten van de boeren in de omgeving. Denk aan runderen, asperges, maar ook Veluwse wijn!
Het Lorkenbos ligt direct aan oergebied Planken Wambuis, natuurgebied de Mossel, Oud Reemst en  Het Roekelse Bos. Deze gebieden zijn vrij toegankelijk en goed te voet en te fiets te verkennen.
De ingang van Het Nationale Park De Hoge Veluwe ligt op slechts 2,5 km vanaf ons park. Maar vergeet ook paleis Het Loo niet, Het Nederlands Openluchtmuseum, Oude Ambachten & Speelgoedmuseum en Het Tegelmuseum. Allen met de fiets goed te bereiken vanuit Otterlo.

Tips & Trips
In augustus begint de heide paars te worden. Dit is een jaarlijks spektakel van de natuur. Geheel gratis te bewonderen. En zeker de moeite waard. Het burlen van de herten begint zo’n beetje tegelijkertijd met het uitbloeien van de heide. Op ons park is dit oergeluid ’s nachts tot ongeveer half oktober te horen…. In september worden onder andere de Luchtlandingen om de Slag om Arnhem op De Ginkelse Heide in Ede herdacht. Naast deze grootse gebeurtenis zijn er nog veel andere noemenswaardige events in de omgeving, waaronder De Heideweek in augustus, de Pegasuswandeltocht en het Food & Veluwe Festival in oktober.

Aanbieding 2018:
Met de code [50+genieten] krijg je 10% online korting op de huur van een midweekje in een van onze vakantiebungalows in 2018. Wij hebben rietgedekte vakantiebungalows vanaf 2 personen tot familiehuizen van 16 personen.

Meer informatie over ons Vakantieoord vind je via www.lorkenbos.nl
Er mag ook altijd worden gebeld voor inlichtingen of boekingen. Dit kan via (0318) 591567.

Vraag GRATIS en vrijblijvend onze folder aan met uitgebreide prijslijst van 2022. Dit kan via onze site www.lorkenbos.nl/folderaanvraag en via receptie@lorkenbos.nl