Beleggen, daghandel is eenvoudiger dan ooit

Daghandel is eenvoudiger dan ooit

De meeste particuliere beleggers in Nederland houden zich bezig met daghandel. Dit is niet zo vreemd, want met daghandel kun je veel geld verdienen. Bovendien is daghandel eenvoudiger dan ooit. Hoe daghandel precies werkt? Dat lees je in dit artikel over daghandel. Bovendien lees je op deze pagina wat de voor- en nadelen van deze manier van beleggen zijn.

Wat is daghandel?

Daghandel wordt ook wel daytrading genoemd. Houd je je bezig met deze vorm van beleggen, dan handel je op de korte termijn in vele verschillende aandelen. Je koopt aandelen, je houdt deze korte tijd aan en vervolgens verkoop je de aandelen weer. Het doel? Zo veel mogelijk winst maken, in zo min mogelijk tijd.

Daghandel is het tegenovergestelde van lange termijn beleggen. Bij lange termijn beleggen houd je aandelen langer in je portefeuille. Het doel van lange termijn beleggen is hetzelfde als het doel van daghandel, maar bij lange termijn beleggen neem je simpelweg langer de tijd om dit doel te bereiken.

De voordelen van daghandel

Het grootste voordeel van daytrading is dat je hier veel geld mee kunt verdienen. Kijk je naar de koers van een aandeel over de periode van een jaar, dan zie je niet veel grote veranderingen. Kijk je naar de koers van een aandeel over de periode van een dag, dan zie je wel grote stijgingen en dalen. Koop je een aandeel op het juiste moment en weet je het aandeel ook weer op het juiste moment te verkopen? Dan kun je veel winst maken.

Daarnaast werkt daytrading erg eenvoudig. Je hoeft niet eens de deur uit om je bezig te houden met daghandel. Je koopt je aandelen online, je verkoopt ze ook weer via het internet en in een dag tijd heb je veel geld verdiend.

Tot slot profiteer je bij daghandel van een hefboom. Dit betekent dat je ook met een kleine inleg veel geld kunt verdienen. Je hebt dan ook geen groot vermogen nodig om je bezig te houden met daytrading. Ook met een lage inleg, bijvoorbeeld van 100 euro, kun je al hele interessante beleggingen doen.

De nadelen van daghandel

Daghandel heeft niet alleen voordelen. Voor je start met daytrading, is het goed om te weten wat de minpunten zijn van deze vorm van beleggen. Het eerste nadeel van daghandel, is dat deze vorm van beleggen erg actief is. Luieren is er niet bij als je je bezig houdt met daytrading: je bent continu bezig met jouw aandeel of aandelen. Bij lange termijn beleggen is dit anders. Hierbij kun je een passieve houding aannemen als belegger.

Daarnaast is daytrading niet gratis. Daytrading doe je namelijk niet zelfstandig, maar met de hulp van een online broker. Dit bedrijf helpt je niet gratis met handelen, maar vraagt hier transactiekosten voor. Deze kosten gaan van je winst af. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als je start met daytrading.

Hoe werkt daghandel?

Daghandel werkt erg eenvoudig. Wil je starten met daytrading, dan ga je eerst op zoek naar een goede en betrouwbare online broker. Bij deze broker maak je een online beleggingsaccount aan. Hier stort je een bepaald bedrag op, bijvoorbeeld 100 euro, 200 euro of 250 euro. Dit geld gebruik je vervolgens om te handelen.

Heb je geen ervaring met daytrading? Dan is het verstandig om eerst even te oefenen met beleggen. Dit doe je met een demo-account. Een demo-account is een gratis beleggingsaccount met een fictief vermogen. Dit nepgeld kun je gebruiken om te oefenen met beleggen. Als het oefenen goed gaat, zet je jouw demo-account om in een echt beleggingsaccount. Hier stort je geld op om echt te kunnen starten met daghandel.