Fietsvakantie Italie langs de Adige (7 dagen)

Houd u van fietsen en van een sportieve vakantie? Dan is deze fietsvakantie naar Italië zeker een aanrader. U legt dagelijks tussen de 40 á 70km af langs de rivier de Adige en langs het Gardameer. Onderweg komt u langs kastelen en leuke stadjes en dorpjes waar u even uit te rusten of om bv een kasteel te bewonderen.
U fiets van hotel naar hotel en uw bagage word voor u naar het volgende hotel gebracht. Aangekomen in het hotel ligt er een uitgebreid informatiepakket voor u klaar met routekaarten, plattegronden en informatie over de bezienswaardigheden.
U kunt gebruik maken van uw eigen fiets maar ook gebruik maken van een huurfiets. De huurfiets staat bij aankomst voor u klaar in het hotel. Neemt u uw eigen fiets mee dan dient u een transfer bij te boeken voor de terugreis, dit kost 33 euro per fiets.

Uw reis begint op dag 1 in Nauders waar u met uw eigen auto arriveert. Op deze dag gaat u nog niet fietsen. Hier ontvangt u het informatiepakket met routebeschrijvingen en routekaarten.

italie

 

Op dag 2 fiets u naar slot Dornsberg en Naturno, een fietsroute van zo een 68 km. Een hele mooie fietsroute langs de rivier en schitterende oude boomgaarden. Vandaag eindigt de fietstocht in Naturno in Italie.

Op dag 3 fiets (49km) u langs Merano en eindigt in Bolzano waar u overnacht in een 3-sterrenhotel. De route gaat deze dag lichtjes italie2bergafwaards richting Merano, een mooi kuuroord in Südtirol in Italië. De route gaat verder naar de stad Nals en via vlakke paden rijd u via de stad Adriano naar de rivier de Adige. In de buurt is het mooie kasteel Schloss Sigmundskron te vinden. Via het centrum van Bolzano rijd u naar het 3-sterrenhotel waar u zult overnachten.

Op dag 4 fiets u langs de rivier de Adige. (61km). U fietst onder andere langs de Salurner Hermitage aan de Duits/Italiaanse taalgrens. Na u bezoek aan de hermitage fiets u verder naar de in de gemeente Trento gelegen San Michele dell’Adige. In trentino overnacht u weer in een prima hotel.

Dag 5 fietst u langs mooie wijngaarden naar Rovereto en Mori in het dal langs rivier de Adige. Houd u van kunst dan moet u zeker even een bezoekje brengen aan 1 van Europa’s grootste Musea van moderne kunst (MART). Vervolgens gaat de route licht stijgend richting San Giovanni om vervolgens u tocht te vervolgen langs het beroemde Gardameer richting het stadje Arco.

Op dag 6 heeft u een vrije dag en kunt u lekker genieten van een dagje aan het Gardameer of een bezoek te brengen aan de stad Verona.

Dag 7 er is alweer een einde gekomen aan deze mooie fietstocht. U word met de bus teruggebracht naar Nauders waar u uw auto weer op kunt halen. Heeft u uw eigen fiets mee denk er dan aan om een transfer bij te boeken a 33 euro per fiets.

Deze reis is niet meer beschikbaar. Bekijk andere fietsvakanties