de Boodschappen Coach van Ir. Ralph Moorman

Er is de laatste jaren steeds meer belangstelling voor beter en gezonder voedsel. Er komen meer biologische supermarkten en ook bijvoorbeeld steeds meer biologisch vlees en groenten in de supermarktschappen. De biologische markten zijn ook al een tijdje aan een opmars bezig maar de vraag is waarom?

Mankeert er iets aan ons voedsel? Is wat er in de supermarkt ligt niet goed?

Als je de reclames mag geloven heeft de voedingindustrie toch het beste met ons voor. Margarine die ons cholesterol verlaagt, ontbijt koek waar extra vezels in zitten, melk met extra calcium tegen botontkalking, light producten en omega 3 eieren om maar even een paar voorbeelden te noemen.

Maar na het in één adem uitlezen van het boekje ‘de Boodschappen Coach’ van levensmiddelen-technoloog en lifestyle coach Ralph Moorman krijg ik opeens eens een heel ander beeld van wat er in de supermarkten word aangeboden. Dit  boekje is een interessante ontdekkingstocht, een eye opener en niet alleen voor diegene die de boodschappen doet maar eigenlijk voor iedereen. Want eten doen we allemaal.

‘de Boodschappen Coach’ is een handzaam boekje en het formaat is zo handig dat het makkelijk mee kan in de boodschappentas. De vraag is echter moet je dat doen? Ik kan hier volmondig JA op zeggen.

Ralph neemt ons met het boekje mee langs het boodschappenvak van de supermarkt en laat zien wat er in welke producten zit en waarom je iets niet zou moeten nemen.  Hij geeft ook direct het gezonde of betere alternatief.
Het boekje laat je nadenken of je die kant en klare maaltijd in je karretje legt of dat je toch net als onze ( groot ) ouders zelf je maaltijd weer gaat samenstellen en maken. Ga je weer meer tijd aan je maaltijd besteden ( lees gezondheid ) of blijven we transvetten, smaakverstrekkers, kleurstoffen en E nummers kopen en eten.

“Word bewust en niet bang” schrijft de auteur. “Af en toe zondigen moet kunnen” want we hebben allemaal wel eens een baaldag of geen zin om te koken maar dan geeft Ralph Moorman aan de hand van zijn zeer overzichtelijke lijstjes en handige tips het beste alternatief.

Na het lezen van de Boodschappen Coach ga je bewuster de supermarkt in. Misschien moeten we met z’n allen proberen terug te gaan naar de tijd dat er nog niets aan ons eten werd toegevoegd . Geen suikers, extra vet of E nummers. Ralp Moorman zet ons op een prettige en duidelijk manier weer op de goede weg. De weg naar vroeger toen eten echt nog beter en gezonder was.

 • De gids is handig ingedeeld in 25 verschillende productgroepen
 • Er staat een register achterin wat het opzoeken tijdens het boodschappen doen erg makkelijk maakt
 • Met een kleurcode is direct te zien of een product een aanrader of een afrader is, een alternatief is eventueel snel gevonden
 • Het is voor iedereen makkelijk te lezen en te begrijpen
 • Mooi vormgegeven met duidelijke symbolen en foto’s
 • Makkelijk mee te nemen

 

 • Auteur: Ralph Moorman
 • Aantal pagina’s: 165
 • Uitgever: Cocobooks
 • ISBN10: 907914214X
 • ISBN13: 9789079142149