Aan tafel met Camilla Läckberg


aan tafel met camilla lackbergAan tafel met Camilla Läckberg is een boek vol met Zweedse Zomerrecepten van Camilla Läckberg in samenwerking met chefkok Christian Hellberg.

Camilla Läckberg de Zweedse thrillerauteur die we tot dusver alleen kende van haar misdaadromans heeft nu haar eerste kookboek ‘Aan tafel met Camilla Läckberg’ geschreven. Christian Hellberg is een jeugdvriend van Camilla en tevens verkozen tot beste Chef van Zweden.

Het boek staat vol met schitterende foto’s van Fjällbacka, de geboorteplaats van Camilla waar ze samen met Christian Hellberg opgroeide. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er zoveel vis, schaal- en schelpdieren voorkomen in het boek want Fjällbacka is van oudsher een vissersdorp waar vele generaties van de visvangst hebben geleefd.

Smakelijke recepten zoals Provencaalse mosselen met tomaat en basilicum, Kruidig gebakken Zeeduivel met salade van rode ui en spinazie, maar ook lekkere vleesgerechten als In peper gebakken varkenshaas met zomergroenten en kerrieschuim  vind je terug in dit prachtige boek. Natuurlijk ontbreken zoete gerechten als Gekaramelliseerde appels met pistachemuesli en vanille-ijs  of Amandelschuimpjes met “banana split”en toffeevulling niet.

En ga je deze zomer nog een keertje BBQen, dan staan er nog 7 heerlijke extraatjes in voor bij de BBQ.Ik heb zelf al enkele recepten gemaakt uit dit zomerse en frisse boek en het smaakte allemaal even lekker. De recepten kloppen en zijn goed te volgen.

In het boek worden de recepten afgewisseld met mooie heldere en frisse foto’s. Je waant je werkelijk even in Zweden. ‘Aan tafel met Camilla Läckberg’ krijgt van mij een ere plaats in de zomer kookboekenkast.

Aan tafel met Camilla Läckberg
Auteur: Camilla Läckberg
Prijs: € 19,95
ISBN10: 9021554380
ISBN13: 9789021554389