Workshop zeewier en schelpdieren

Workshop zeewier.

Het is in veel landen doodnormaal om dagelijks een portie zeewier te happen.Doe nu de workshop zeewier. De Japanners zijn er zelfs kampioen  in. Japanners consumeren het meeste zeewier van alle volkoren op aarde en hebben de hoogste levensverwachting. Dit komt niet alleen door het eten van zeegroente. Japanners eten ook veel meer vis en soja, veel minder vet voedsel en ze zijn een stuk magerder dan de gemiddelde Nederlander. Maar zeewier draagt zeker zijn steentje bij aan hun gezondheid.  Zo hebben oudere Japanners beduidend minder rimpels ( voor de ijdeltuiten onder ons ). Daarnaast zitten zeewieren boordevol gezonde stoffen als vitamines, mineralen, ijzer, jodium en ga zo maar door.! Super gezond dus.! We behandelen veel onderdelen zoals:

  • wat zijn wieren?
  • zeewier en consumptie
  • schelp en schaaldieren uit Zeeland


Je kunt je nu inschrijven voor de workshop zeewier. We gaan naast wieren ook een kijkje nemen naar de verschillende schelp en schaaldieren. Je eigen krabben vangen en dan..? Je eigen wier plukken en dan…? Daar gaan we allemaal aandacht aan besteden. Nooit meer zonder emmer en schaar naar het strand want op de kribben, pieren en andere zeeweringen groeien de lekkerste wieren en vang je heerlijke krabben. Natuurlijk zoals elke workshop van Casa Foresta is er een biertje voor iedere hunter,  witte wijn voor de wijnliefhebbers en een vuurtje voor pyromaan in ons! We gaan koken op hout, misschien op de planken van Emily van de Woerdt? Who knows, het wordt in ieder geval een feestje!

Max 15 personen en minimaal 10 personen. Plaats rond Yrseke Tijd afhankelijk van de eb/vloed kalender Kosten € 85,- inclusief een warme maaltijd en de drank Hoelang duurt het..? Minimaal 5 uur tot max 8 uur

Datum:  25-08-2012

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.