Leer in een week hoe je een boeiend portret fotografeert

In het enorme aanbod van creatieve cursussen die overal in Nederland worden aangeboden, zijn cursisten één avond per week bezig met hun passie, en gaan ze de rest van de week weer verder met hun dagelijkse bezigheden. CursusLab maakt het mogelijk om je een hele week te richten op een onderwerp, door jaarlijks rond de 60 creatieve cursussen van een week lang aan te bieden. Zo kun je je een week lang volledig richten op het onderwerp van je keuze en bereik je daardoor snel resultaat en extra diepgang.

CursusLab biedt een groot aantal cursussen aan, binnen acht verschillende kunstdisciplines: theater, fotografie, muziek, film, digitale media, schrijven, beeldend en dans. Volgende maand vindt de cursus Portretfotografie plaats.

Speciaal voor mensen die al een basiskennis van digitale fotografie hebben, bieden wij een specialisatiecursus Portretfotografie aan.  Docent Sander Heezen werkt met een kleine groep deelnemers aan hoe je een boeiend portret maakt en wat je daarvoor nodig hebt. Deze cursus vindt plaats van 13 t/m 17 april 2015 in Amsterdam

Sander-Heezen
Sander Heeze

De focus van de cursus ligt op het fotograferen in natuurlijk licht. Er wordt daarom vooral op locatie gefotografeerd, zowel binnen als buiten. Ook wordt er een dag in een fotostudio gewerkt. Sander Heezen leert je onder andere om foto’s te ensceneren en hoe je een reportageportret maakt door te kijken naar het onderwerp, het decor en het aanwezige licht.

Let op: Voor het volgen van deze cursus moet je de beschikking hebben over een handmatig instelbare digitale spiegelreflex camera of een geavanceerde compactcamera die ook volledig handmatig is in te stellen.

Wil je graag meer informatie over CursusLab of de cursus Portretfotografie? Ga dan naar de website