Speed E-bike

De verkoop van de speed E-bike gaat hard. Net zo hard als de fiets zelf gaat.

Wat is een speed E-bike?

De speed E-bike is een elektrische fiets maar eentje die veel harder gaat dan de gewone elektrische fiets. De gewone E-bike gaat ongeveer 25 km en de speed E-bike gaat tot 45 kilometer per uur.

Een snelheid is niet voor iedereen en voor ieder doel geschikt is. Voor de recreatie fietser die lekker van alles om zich heen wil genieten is de gewone E-bike beter. De fietser die sneller wil en dat is vaak de fietser die de fiets voor woon-werk verkeer gebruikt, die zal er wel veel plezier aan beleven.

Ik heb kort geleden met een vijftiger gesproken die de auto voor de speed E-bike had verruilt. “De auto is duurder en het duurt langer voordat ik op mijn werk ben met al die files op de A6″ vertelde hij. Daarnaast vond hij het erg belangrijk om fit te blijven. Met de aanschaf van de Speed E-bike nam hij een belangrijke stap die zowel voor het milieu,voor zijn portemonee als ook voor hemzelf goed was. “ik ben me er wel van bewust dat ik voorzichtiger moet zijn en ik ga de fiets dan ook alleen voor woon-werkverkeer gebruiken op de lange fietspaden. Voor de recreatieve fietstochtjes die mijn vrouw en ik graag maken gebruik ik deze fiets niet. Uiteraard heb ik bij de aanschaf van de fiets ook direct een hele goed fietshelm aangeschaft”.

Nu de bekendheid van deze nieuwe categorie elektrische fietsen groeit word ook het aanbod steeds groter en de fietsen steeds mooier.

Verkoop groeit 250%

Tijdens de eerste vier maanden van dit jaar zijn er 1.036 speed e-bikes op kenteken gezet en verkocht. Tijdens dezelfde periode van 2014 waren dat er 296 stuks. Een flinke stijging.

Verkopen per merk

Moest vorig jaar Sparta nog Riese & Müller voor laten gaan als markt-leidende leverancier; dit jaar is het tegenwoordig Heerenveense merk veruit koploper. Sparta leverde tijdens de eerste vier maanden van dit jaar 583 gekentekende speed e-bikes af; in dezelfde periode van 2014 waren dat er 122. Van Riese & Müller werden er 300 snelle gekentekende e-bikes afgeleverd terwijl dat er een jaar eerder 139 waren. Stromer zag de verkoop groeien van 34 stuks in 2014 naar 101 in januari tot en met april dit jaar. Gazelle begin tstaat op 52 gekentekende speed e-bikes.