E-bike, je kunt eigenlijk niet zonder

Een e-bike kom je steeds vaker tegen. Waar eerst iedereen op de gewone fiets zat zie je nu steeds meer mensen op een e-bike. Een e-bike of elektrische fiets is ideaal als gewoon fietsen te zwaar voor je word of als je af en toe wat ondersteuning nodig hebt bij tegenwind of heuveltje op.

Zo blijf je in beweging

Ben je al een tijdje gestopt met fietsen omdat het te zwaar voor je is geworden? Dan is een e-bike misschien wel iets voor je. Door de e-bike blijf je in beweging en helpt het op stukken dat het trappen te zwaar is. Je kiest zelf dus of je trapt of de e-bike het werk laat doen. Zo blijf je langer in beweging en dit is weer goed voor je botten en gewrichten.

Gewrichten en botten

Fietsen is een bewegingsvorm die weinig belasting geeft voor je gewrichten, daarom is het blijven fietsen eigenlijk heel belangrijk. Heb je artitis of artrose ook dan kun je met de e-bike toch nog in beweging blijven.

Fitter

Door regelmatig met je e-bike op pad te gaan ben je vaker in de buitenlucht en door de frisse lucht word je fitter en gezonder. Elke dag een half uur flink in beweging zijn is goed voor lichaam en geest.

Het houd je in balans.

Mensen die regelmatig fietsen houden beter hun evenwicht. Zoals we allemaal weten worden we ietje instabieler naarmate we ouder worden. Het is dus belangrijk om jezelf te blijven trainen om goed in evenwicht te blijven en regelmatig op de fiets stappen helpt je hierbij.

Gezellig

Ook is fietsen erg gezellig, je kunt het met een hele groep of samen doen. Iedereen houd van fietsen en   ben je alleen dan vind je snel aansluiting bij andere fietsers. Het is dus niet alleen gezond maar ook nog eens heel sociaal en gezellig.

Hou je van fietsen en wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op fietsgebied, of denk je er over om een e-bike aan te schaffen of te gaan proberen?  Steun dan de fietsbond en maak kans op een e-bike.