Column | Onbegonnen werk

Jaren geleden hadden we een probleem bij onze voordeur. Dan kwamen we thuis en dan was hij er weer. Voor de zoveelste keer. Het aantal keren dat hij er was, was niet meer op 2 handen te tellen. Het aantal maanden of beter gezegd het aantal jaren dat dit al aan de gang was ook niet meer. We snapte er niets van want iedere keer kwam hij weer terug, stond dan vervolgens voor onze voordeur en probeerde met man en macht binnen te komen. Succesvol zijn z’n pogingen nooit geweest maar het was wel een volhouder. Op alle mogelijke manieren probeerde hij bij ons binnen in te breken. Poging na poging, keer op keer. We waren inmiddels de wanhoop nabij want wat moet je?

We hebben wij diverse instanties aangeklopt om hulp en advies te vragen maar we kwamen niet verder dan “waarom pak je hem niet op en breng hem dan weg”. Dat advies hebben we uiteindelijk maar opgevolgd maar hij was bijna nog sneller bij ons huis terug dan wij.

Ja en dan?

De zogenaamde deskundige stuurde ons steeds naar een andere instantie om hulp te vragen want zelf wisten zij het ook niet meer. We hebben toen maar besloten de inbraakpogingen te negeren want zelfs als we achter hem stonden tijdens een nieuwe poging leek hij ons niet eens op te merken. Eigenlijk vonden we het nog best een beetje zielig ook.

Het was raadselachtig en je kunt het ook niet echt uit je gedachte zetten want we werden wel steeds met hem geconfronteerd.
Op een gegeven moment besloten we om de deur open te zetten en hem maar gewoon binnen te laten. Binnen 2 tellen was hij binnen. Alhoewel hij met de drempel wel een beetje moeite had.

Tot onze stomme verbazing ging hij de gang in, de woonkamer door richting de tuindeur. Daar stopte hij en keek wanhopig naar dit volgende obstakel. Snel hebben we de deur open gedaan en dolgelukkig, alsof hij eindelijk zijn doel bereikt had, sprong meneer de kikker de tuin in.

Nu leeft en kwaakt hij sinds een paar jaar gelukkig in onze tuin en we hebben hem nooit meer bij de voordeur terug gezien.

Zo zie je maar dat de oerwegen van de kikker ondoorgrondelijk zijn.

Dus vind je ooit een kikker bij je voor- of achterdeur…. laat hem/haar maar gewoon binnen want hij volgt zijn oerpad. Deze ongevaarlijke inbreker vind zelf zijn weg wel zolang wij hem maar niets in de weg leggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.