Kerstmarkten en Kerstreizen

Om de gezellige sfeer van de decembermaand optimaal te beleven, kunt u ervoor kiezen om een Kerstmarkt te bezoeken of een Kerstreis te boeken. U kunt hiervoor in vele steden terecht, zowel in binnen- als buitenland. Gezellige stadspleinen, sfeervolle verlichting, glühwein en natuurlijk de vele marktkraampjes brengen u dat échte Kerstgevoel op de meest gezellige en cultuurrijke locaties.

Kerstmarkten

De meeste Kerstmarkten zijn een aantal weken voor Kerst te vinden op de stadspleinen van met name Duitsland, België, Zwitserland en Oostenrijk. Ook in Nederland worden er in de maand december enkele grote Kerstmarkten gehouden, waaronder in Dordrecht en Valkenburg.

Iedere Kerstmarkt heeft natuurlijk zijn eigen, karakteristieke uitstraling maar tegelijkertijd bieden vrijwel alle markten een sfeervolle ambiance. Op een Kerstmarkt vindt u de meest uiteenlopende producten, waardoor u misschien verleid zult worden tot het vermakelijke ‘Kerstshoppen’. De straatverlichting en overige versieringen, de gezellige drukte en de heerlijke versnaperingen bieden u ongetwijfeld een unieke ervaring.

Kerstreizen 

Kerstmarkten in het binnenland en naburige landen zijn goed te bezoeken met de auto of trein. Maar misschien wilt u het bezoek aan een Kerstmarkt combineren met een wat langer verblijf in de stad in een sfeervol hotel? Dan kunt u ook kiezen voor een Kerstreis, waarbij u veelal met een touringcar door een stad naar uw keuze wordt geleid. Vliegreizen zijn ook een mogelijkheid, zeker wanneer u wereldsteden als Wenen of Boedapest tijdens Kerst wenst te bezoeken.

Het aanbod van Kerstreizen is zeer groot. Los van de wijze van vervoer en de keuze voor een bepaalde stad, kunt u zelfs een speciale Kerstreis voor singles boeken of een Kerstcruise over bijvoorbeeld de Rijn. En zoekt u tijdens Kerst liever de warmte op? De Kerst beleven in een zonnig oord met een cocktail in de hand is wellicht net zo aanlokkelijk. Het aanbod is overweldigend!