6 daagse Kerstreis naar Meissen en Dresden

Heb je nog geen plannen voor de kerst en hou je wel van wat avontuur? Vier kerst dan eens anders dan anders en ga lekker genieten van een 6 daagse kerstreis. Bezoek sfeervolle kerstmarkten in Meissen en Dresden en geniet van de mooie natuur in het Ertsgebergte. Houd u ook van mooi porselein dan kun je je hart ophalen in de porseleinstad Meissen.

Speciaal voor singles is er geen toeslag voor een 1 persoonskamer op deze reis.

Deze reis start op 22 december met koffie en gebak en na een middag kom je aan in het hotel om te genieten van een lekker diner.

Meissen

Op zaterdag vertrekken we naar Meissen, de porseleinstad aan rivier de Elbe, hier krijgt u te zien hoe dit mooie porselein gemaakt word. Ook kun je genieten van de sfeervolle kerstmarkt.

Dresden

Zondag gaan we de dag doorbrengen in Dresden waar 1 van de oudste kerstmarkten gehouden word. De markt word ook wel de Striezelmarkt genoemd, vernoemd naar een lekkernij de “Striezel” wat veel weg heeft van een kerststol. Deze moet je natuurlijk even proeven als je over deze markt struint op zoek naar leuke souvenirs. In de middag krijg je een rondleiding door de binnenstad en bezoeken we onder andere de Semper Opera. Terug in het hotel houden we een gezellige kerstbijeenkomst waar we gaan  genieten van glühwein, koffie en andere lekkernijen.

Seiffen

25 december maken we een mooie rondrit door het Ertsgebergte en bezoek je samen met een gids de mooiste plekjes. Ook bezoeken we het kuuroord Seiffen. Het gebied is ook wel bekend om zijn houtsnijkunsten. In de middag rijden we via Freiberg weer terug om in de avond met zijn allen te genieten van een feestelijk kerstdiner.

Bautzen

Dinsdag 26 december gaan we naar Bautzen, de stad van de vele torens. De meest bekenede is wel de Reichstoren die net als de toren van Pisa aardig scheef staat. Onder leiding van een gids verkennen we het Middeleeuws aandoende centrum en s’middags kun je op eigen gelegenheid nog wat rondlopen in dit mooie stadje.

Woensdag 27 december rijden we weer naar huis waar we als afsluiting nog genieten van een afscheidsbuffet. Daarna word je met de servicelijnen weer naar huis gebracht.

Deze 6 daagse kerstreis voor singles is al te boeken vanaf €475 p.p op basis van halfpension